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| MACRO NUTRIENTI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 20 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Acqua (g) | g | 36.0 | | | 7.2 | A | Drying | |
| Energia (kcal) | kcal | 227 | | | 45 | C | Energy calculated according to Southgate (kcal) | |
| Energia (kJ) | kJ | 948 | | | 189 | C | Energy calculated according to Southgate (kJ) | |
| Proteine (g) | g (N x 6,25) | 0.5 | | | 0.1 | A | Protein calculated from total nitrogen | |
| Lipidi (g) | g | tr | | | tr | A | Solvent extraction | |
| Colesterolo (mg) | mg | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Carboidrati disponibili (g) | g | 58.7 | | | 11.7 | C | Carbohydrate, available calculated from sugar and starch | |
| Amido (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Zuccheri solubili (g) | g | 58.7 | | | 11.7 | A | Colorimetric method | |
| Alcool (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Fibra totale (g) | g | 2.2 | | | 0.4 | S | Imputation | |
| MINERALI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 20 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Sodio (mg) | mg | 12 | | | 2 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Potassio (mg) | mg | 100 | | | 20 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Calcio (mg) | mg | 18 | | | 4 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Fosforo (mg) | mg | 7 | | | 1 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Ferro (mg) | mg | 1.4 | | | 0.3 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| VITAMINE |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 20 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Tiamina (mg) | mg | 0.02 | | | 0.00 | A | Fluorimetric method | |
| Riboflavina (mg) | mg | 0.02 | | | 0.00 | A | Fluorimetric method | |
| Niacina (mg) | mg | 0.90 | | | 0.18 | A | Microbiological assay | |
| Vitamina C (mg) | mg | 4 | | | 1 | A | High-performance liquid chromatography | |
| Vitamina A retinolo equivalente (μg) | μg | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Vitamina E (mg) | mg | tr | | | tr | A | High-performance liquid chromatography | |
| ALTRI COMPOSTI |
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| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 20 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Acido fitico (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |