Pecorino

CategoriaFormaggi e latticini
Codice Alimento166050
English NameCheese, hard cheese, pecorino, sheep milk
Parte Edibile100 %
Porzione50 g
Codice Langual
| A0186 | A0310 | A0720 | A0724 | A0775 | B2610 | C0245 | E0147 | F0003 | G0003 | H0107 | H0253 | H0298 | J0151 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 50 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g34.0 17.0ADrying 
Energia (kcal)kcal404 202CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ1690 845CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)28.8 14.4AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g32.0 16.0ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg88 44SImputation
Carboidrati disponibili (g)g0.2 0.1CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0SImputation
Zuccheri solubili (g)g0.2 0.1AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g0SImputation
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 50 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg1800900AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg9045AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg607304AAtomic emission spectroscopy 
Magnesio (mg)mg4020AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg590295AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.60.3AAtomic emission spectroscopy 
Zinco (mg)mg3.381.69AAtomic emission spectroscopy 
Selenio (μg)μg6.33.2AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 50 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.030.02AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.470.24AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.200.10AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg00SImputation
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg380190AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina E (mg)mg0.70.35AHigh-performance liquid chromatography 
ALTRI COMPOSTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 50 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acido fitico (g)g00SImputation