Cheddar

CategoriaFormaggi e latticini
Codice Alimento160880
English NameCheese, cheddar
Parte Edibile100 g
Porzione50 g
Codice Langual
| A0186 | A0312 | A0720 | A0724 | A0775 | B1201 | C0245 | E0147 | F0003 | G0003 | H0107 | H0253 | H0298 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 50 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g38.5 19.3ADrying 
Energia (kcal)kcal388 194CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ1622 813CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)26.7 13.4AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g31.0 15.5ASolvent extraction 
Carboidrati disponibili (g)g0.5 0.3CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0SImputation
Zuccheri solubili (g)g0.5 0.3AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g0SImputation
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 50 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg610305AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg12060AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg810405AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg545273AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.50.3AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 50 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.010.01AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.450.23AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.100.05AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg00SImputation
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg420210AHigh-performance liquid chromatography 
ALTRI COMPOSTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 50 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acido fitico (g)g00SImputation