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| MACRO NUTRIENTI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 100 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Acqua (g) | g | 76.6 | | | 76.6 | A | Drying | |
| Energia (kcal) | kcal | 157 | | | 157 | C | Energy calculated according to Southgate (kcal) | |
| Energia (kJ) | kJ | 658 | | | 658 | C | Energy calculated according to Southgate (kJ) | |
| Proteine (g) | g (N x 6,25) | 10.0 | | | 10.0 | A | Protein calculated from total nitrogen | |
| Lipidi (g) | g | 12.7 | | | 12.7 | A | Solvent extraction | |
| Colesterolo (mg) | mg | 2000 | | | 2000 | A | Gas-liquid chromatography | |
| Carboidrati disponibili (g) | g | 0.8 | | | 0.8 | C | Carbohydrate, available calculated from sugar and starch | |
| Amido (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Zuccheri solubili (g) | g | 0.8 | | | 0.8 | A | Colorimetric method | |
| Alcool (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Fibra totale (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| MINERALI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 100 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Sodio (mg) | mg | 140 | | | 140 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Potassio (mg) | mg | 270 | | | 270 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Calcio (mg) | mg | 16 | | | 16 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Fosforo (mg) | mg | 330 | | | 330 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Ferro (mg) | mg | 3.6 | | | 3.6 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| VITAMINE |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 100 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Tiamina (mg) | mg | 0.25 | | | 0.25 | A | Fluorimetric method | |
| Riboflavina (mg) | mg | 0.28 | | | 0.28 | A | Fluorimetric method | |
| Niacina (mg) | mg | 6.00 | | | 6.00 | A | Microbiological assay | |
| Vitamina C (mg) | mg | 18 | | | 18 | A | High-performance liquid chromatography | |
| AMINOACIDI (% di proteine) |
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| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
|
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Lisina | | 7.71 | | | | A | Chromatography | |
| Istidina | | 2.70 | | | | A | Chromatography | |
| Arginina | | 5.79 | | | | A | Chromatography | |
| Acido aspartico | | 10.32 | | | | A | Chromatography | |
| Treonina | | 4.99 | | | | A | Chromatography | |
| Serina | | 5.05 | | | | A | Chromatography | |
| Acido glutammico | | 13.77 | | | | A | Chromatography | |
| Prolina | | 6.10 | | | | A | Chromatography | |
| Glicina | | 4.82 | | | | A | Chromatography | |
| Alanina | | 6.23 | | | | A | Chromatography | |
| Cistina | | 1.69 | | | | A | Chromatography | |
| Valina | | 5.58 | | | | A | Chromatography | |
| Metionina | | 2.32 | | | | A | Chromatography | |
| Isoleucina | | 4.97 | | | | A | Chromatography | |
| Leucina | | 8.58 | | | | A | Chromatography | |
| Tirosina | | 4.21 | | | | A | Chromatography | |
| Fenilalanina | | 5.11 | | | | A | Chromatography | |
| Triptofano | | 1.34 | | | | A | Chromatography | |
| Indice Chimico | | 143 | | | | C | Calculation methods | |
| Aminoacido limitante | | Valina | | | | C | Calculation methods | |
| ALTRI COMPOSTI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 100 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Acido fitico (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |