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| MACRO NUTRIENTI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 50 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Acqua (g) | g | 46.3 | | | 23.2 | A | Drying | |
| Energia (kcal) | kcal | 324 | | | 162 | C | Energy calculated according to Southgate (kcal) | |
| Energia (kJ) | kJ | 1354 | | | 679 | C | Energy calculated according to Southgate (kJ) | |
| Proteine (g) | g (N x 6,25) | 22.2 | | | 11.1 | A | Protein calculated from total nitrogen | |
| Lipidi (g) | g | 26.1 | | | 13.1 | A | Solvent extraction | |
| Carboidrati disponibili (g) | g | 0 | | | 0 | C | Carbohydrate, available calculated from sugar and starch | |
| Amido (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Zuccheri solubili (g) | g | 0 | | | 0 | A | Colorimetric method | |
| Alcool (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Fibra totale (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| MINERALI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 50 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Sodio (mg) | mg | 1273 | | | 637 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Potassio (mg) | mg | 231 | | | 116 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Calcio (mg) | mg | 53 | | | 27 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Fosforo (mg) | mg | 220 | | | 110 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Ferro (mg) | mg | 4 | | | 2.0 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| VITAMINE |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 50 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Tiamina (mg) | mg | 0.50 | | | 0.25 | A | Fluorimetric method | |
| Riboflavina (mg) | mg | 0.10 | | | 0.05 | A | Fluorimetric method | |
| Niacina (mg) | mg | 5.10 | | | 2.55 | A | Microbiological assay | |
| Vitamina C (mg) | mg | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Vitamina A retinolo equivalente (μg) | μg | tr | | | tr | A | High-performance liquid chromatography | |
| AMINOACIDI (% di proteine) |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
|
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Lisina | | 8.17 | | | | A | Chromatography | |
| Istidina | | 3.47 | | | | A | Chromatography | |
| Arginina | | 6.85 | | | | A | Chromatography | |
| Acido aspartico | | 9.56 | | | | A | Chromatography | |
| Treonina | | 4.31 | | | | A | Chromatography | |
| Serina | | 4.36 | | | | A | Chromatography | |
| Acido glutammico | | 15.20 | | | | A | Chromatography | |
| Prolina | | 5.05 | | | | A | Chromatography | |
| Glicina | | 6.24 | | | | A | Chromatography | |
| Alanina | | 6.30 | | | | A | Chromatography | |
| Cistina | | 1.24 | | | | A | Chromatography | |
| Valina | | 5.03 | | | | A | Chromatography | |
| Metionina | | 2.55 | | | | A | Chromatography | |
| Isoleucina | | 4.71 | | | | A | Chromatography | |
| Leucina | | 7.91 | | | | A | Chromatography | |
| Tirosina | | 3.14 | | | | A | Chromatography | |
| Fenilalanina | | 3.98 | | | | A | Chromatography | |
| Triptofano | | 0.87 | | | | A | Chromatography | |
| Indice Chimico | | 129 | | | | C | Calculation methods | |
| Aminoacido limitante | | Valina | | | | C | Calculation methods | |
| ALTRI COMPOSTI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 50 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Acido fitico (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |