Olive, nere

CategoriaFrutta
Codice Alimento008810
Nome ScientificoOlea europeae L.
English NameBlack Olive
Parte Edibile74 g
Porzione30 g
Codice Langual
| A0152 | A0677 | A0705 | A0731 | A0826 | B1170 | C0139 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 30 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g68.6 20.6ADrying 
Energia (kcal)kcal243 73CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ1017 304CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)1.6 0.5AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g25.1 7.5ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g0.8 0.2CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g0.8 0.2AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g3.9 1.2AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 30 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg5416AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg432130AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg6219AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg185AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg1.60.5AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 30 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.10.03AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.10.03AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg10.30AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mgtrtrAHigh-performance liquid chromatography 
Acido folico (μg)μg00AMicrobiological assay 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg155AHigh-performance liquid chromatography