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| MACRO NUTRIENTI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Acqua (g) | g | 81.4 | | | 122.1 | A | Drying | |
| Energia (kcal) | kcal | 76 | | | 114 | C | Energy calculated according to Southgate (kcal) | |
| Energia (kJ) | kJ | 317 | | | 478 | C | Energy calculated according to Southgate (kJ) | |
| Proteine (g) | g (N x 6,25) | 0.9 | | | 1.4 | A | Protein calculated from total nitrogen | |
| Lipidi (g) | g | 0.3 | | | 0.5 | A | Solvent extraction | |
| Colesterolo (mg) | mg | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Carboidrati disponibili (g) | g | 17.6 | | | 26.4 | C | Carbohydrate, available calculated from sugar and starch | |
| Amido (g) | g | 0 | | | 0 | A | Enzyme hydrolysis | |
| Zuccheri solubili (g) | g | 17.6 | | | 26.4 | A | Colorimetric method | |
| Alcool (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Fibra totale (g) | g | 1.7 | | | 2.6 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
| Fibra solubile (g) | g | 0.67 | | | 1.01 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
| Fibra insolubile (g) | g | 1.03 | | | 1.55 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
| MINERALI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Sodio (mg) | mg | 1 | | | 2 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Potassio (mg) | mg | 210 | | | 315 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Calcio (mg) | mg | 32 | | | 48 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Fosforo (mg) | mg | 19 | | | 29 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Ferro (mg) | mg | 0.3 | | | 0.5 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| VITAMINE |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Tiamina (mg) | mg | 0.08 | | | 0.12 | A | Fluorimetric method | |
| Riboflavina (mg) | mg | 0.07 | | | 0.11 | A | Fluorimetric method | |
| Niacina (mg) | mg | 0.30 | | | 0.45 | A | Microbiological assay | |
| Vitamina C (mg) | mg | 42 | | | 63 | A | High-performance liquid chromatography | |
| Folati (μg) | μg | 38 | | | 57 | A | Microbiological assay | |
| Vitamina A retinolo equivalente (μg) | μg | 18 | | | 27 | A | High-performance liquid chromatography | |
| ALTRI COMPOSTI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Acido fitico (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |