Mandarini, freschi

CategoriaFrutta
Codice Alimento008060
Nome ScientificoCitrus aurantium var. nobilis
English NameMandarin Oranges
Parte Edibile80 %
Porzione150 g
Codice Langual
| A0143 | A0668 | A0707 | A0732 | A0833 | B1429 | C0229 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g81.4 122.1ADrying 
Energia (kcal)kcal76 114CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ317 478CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)0.9 1.4AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.3 0.5ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g17.6 26.4CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g17.6 26.4AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g1.7 2.6AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra solubile (g)g0.67 1.01AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra insolubile (g)g1.03 1.55AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg12AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg210315AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg3248AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg1929AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.30.5AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.080.12AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.070.11AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.300.45AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg4263AHigh-performance liquid chromatography 
Folati (μg)μg3857AMicrobiological assay 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg1827AHigh-performance liquid chromatography 
ALTRI COMPOSTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acido fitico (g)g00SImputation