Mirtilli, freschi

CategoriaFrutta
Codice Alimento007760
Nome ScientificoVaccinium myrtillus
English NameBlueberry
Parte Edibile100 g
Porzione150 g
Codice Langual
| A0143 | A0671 | A0707 | A0732 | A0833 | B1491 | C0140 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g85.0 127.5ADrying 
Energia (kcal)kcal49 75CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ207 313CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)0.9 1.4AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.2 0.3ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g10.1 15.2CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g10.1 15.2AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g3.1 4.7AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg23AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg160240AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg4162AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg3147AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.71.1AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.020.03AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.050.08AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.50.75AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg1523AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg1320AHigh-performance liquid chromatography