Lamponi, freschi

CategoriaFrutta
Codice Alimento007740
Nome ScientificoRubus idaeus
English NameRaspberry
Parte Edibile100 %
Porzione150 g
Codice Langual
| A0143 | A0671 | A0707 | A0732 | A0833 | B1096 | C0140 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g84.6 126.9ADrying 
Energia (kcal)kcal49 73CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ203 306CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)1.0 1.5AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.6 0.9ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g6.5 9.8CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g6.5 9.8AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g7.4 11.1AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg35AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg220330AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg4974AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg5278AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg11.5AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.050.08AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.020.03AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.500.75AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg2538AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg1320AHigh-performance liquid chromatography 
ALTRI COMPOSTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acido fitico (g)g00SImputation