Ciliege, fresche

CategoriaFrutta
Codice Alimento007710
Nome ScientificoPrunus avium
English NameCherry, fresh
Parte Edibile86 %
Porzione150 g
Codice Langual
| A0143 | A0670 | A0707 | A0732 | A0833 | B1091 | C0139 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g86.2 129.3ADrying 
Energia (kcal)kcal48 72CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ201 303CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)0.8 1.2AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.1 0.2ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g11.0 16.5CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g11 16.5AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g1.3 2.0AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra solubile (g)g0.49 0.74AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra insolubile (g)g0.8 1.20AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg35AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg229344AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg3045AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg1827AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.60.9AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.030.05AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.030.05AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.500.75AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg1117AHigh-performance liquid chromatography 
Folati (μg)μg711AMicrobiological assay 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg1929AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina E (mg)mg00SImputation
ALTRI COMPOSTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acido fitico (g)g00SImputation