Mango, fresco

CategoriaFrutta
Codice Alimento007590
Nome ScientificoMangifera indica
English NameMango, fresh
Parte Edibile73 g
Porzione150 g
Codice Langual
| A0143 | A0673 | A0707 | A0732 | A0833 | B1270 | C0229 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g82.8 124.2ADrying 
Energia (kcal)kcal56 84CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ235 353CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)1.0 1.5AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.2 0.3ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g12.6 18.9CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)gtr trAEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g12.6 18.9AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g1.6 2.4AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg12AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg250375AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg711AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg1117AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.50.8AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.020.03AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.040.06AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.60.90AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg2842AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg533800AHigh-performance liquid chromatography