Guava, fresca

CategoriaFrutta
Codice Alimento007560
Nome ScientificoPsidium guajava
English NameGuava, fresh
Parte Edibile98 %
Porzione150 g
Codice Langual
| A0143 | A0673 | A0707 | A0732 | A0833 | B1333 | C0167 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
Vedi tutti i campi
MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g87.2 130.8ADrying 
Energia (kcal)kcal31 48CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ131 199CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)0.7 1.1AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.5 0.8ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g3.5 5.3CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g3.5 5.3AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g5.4 8.1AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg46AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg150225AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg1015AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.20.3AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.030.05AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.040.06AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg1.001.50AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg243365AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg82123AHigh-performance liquid chromatography