Babaco, fresco

CategoriaFrutta
Codice Alimento007500
Nome ScientificoCarica pentagona
English NameBabaco, fresh
Parte Edibile89 g
Porzione150 g
Codice Langual
| A0143 | A0673 | A0707 | A0732 | A0833 | B2797 | C0167 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g92.5 138.8ADrying 
Energia (kcal)kcal24 36CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ99 151CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)0.7 1.1AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.2 0.3ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g4.5 6.8CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g4.5 6.8AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g1.1 1.7AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra solubile (g)g0.38 0.57AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra insolubile (g)g0.7 1.05AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg12AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg169254AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg1320AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg711AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.30.5AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.20.30AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.050.08AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg1.21.80AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg2842AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg2741AHigh-performance liquid chromatography