Uva, secca

CategoriaFrutta
Codice Alimento007410
Nome ScientificoVitis vinifera
English NameRaisin
Parte Edibile100 g
Porzione30 g
Codice Langual
| A0143 | A0707 | A0732 | A0756 | A0834 | B1072 | C0140 | E0150 | F0001 | G0003 | H0138 | J0116 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 30 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g17.1 5.1ADrying 
Energia (kcal)kcal293 88CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ1228 370CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)1.9 0.6AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.6 0.2ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g72 21.6CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g72 21.6AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g5.2 1.6AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra solubile (g)g1.19 0.36AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra insolubile (g)g4.04 1.21AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 30 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg5216AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg864259AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg7823AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg299AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg3.31.0AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 30 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.120.04AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.080.02AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.30.09AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg00SImputation
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg31AHigh-performance liquid chromatography