Uva, nera, fresca

CategoriaFrutta
Codice Alimento007400
Nome ScientificoVitis vinifera
English NameGrapes, black, fresh
Parte Edibile95 g
Porzione150 g
Codice Langual
| A0143 | A0671 | A0707 | A0732 | A0833 | B2121 | C0167 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
Vedi tutti i campi
MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g86.0 129.0ADrying 
Energia (kcal)kcal53 81CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ223 338CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Proteine (g)g (N x 6,25)0.5 0.8AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.1 0.2ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g12.6 18.9CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g12.6 18.9AColorimetric method 
Alcool (g)g0ZLImputation
Fibra totale (g)g1.6 2.4AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra solubile (g)g0.25 0.38AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra insolubile (g)g1.33 2.00AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg12AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg185278AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg3350AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg2233AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.40.6AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.020.03AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.020.03AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.40.60AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg69AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg1523AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina E (mg)mgtrtrAHigh-performance liquid chromatography