Prugne, secche

CategoriaFrutta
Codice Alimento007370
Nome ScientificoPrunus domestica
English NamePrunes, dried
Parte Edibile88 g
Porzione30 g
Codice Langual
| A0143 | A0707 | A0732 | A0756 | A0834 | B1207 | C0139 | E0150 | F0001 | G0003 | H0138 | J0116 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 30 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g29.3 8.8ADrying 
Energia (kcal)kcal236 71CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ989 299CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)2.2 0.7AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.5 0.2ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g55.0 16.5CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g55 16.5AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g8.4 2.5AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra solubile (g)g3.6 1.08AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra insolubile (g)g4.84 1.45AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 30 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg82AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg824247AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg5918AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg8526AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg3.91.2AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 30 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.180.05AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.020.01AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg10.30AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg31AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg196AHigh-performance liquid chromatography