Melone, d'estate, fresco

CategoriaFrutta
Codice Alimento007230
Nome ScientificoCucumis melo var. reticulatus, e var. cantalupensis
English NameCantaloupe, fresch,
Parte Edibile47 g
Porzione150 g
Codice Langual
| A0143 | A0676 | A0707 | A0732 | A0833 | B1471 | C0229 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g90.1 135.2ADrying 
Energia (kcal)kcal34 51CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ143 215CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)0.8 1.2AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.2 0.3ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g7.4 11.1CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g7.4 11.1AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g0.7 1.1AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra solubile (g)g0.19 0.29AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra insolubile (g)g0.55 0.83AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg812AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg333500AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg1929AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg1320AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.30.5AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.050.08AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.040.06AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.60.90AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg3248AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg189284AHigh-performance liquid chromatography 
ALTRI COMPOSTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acido fitico (g)g00SImputation