Mele, fresche, senza buccia

CategoriaFrutta
Codice Alimento007110
Nome ScientificoPyrus malus (Malus pumila)
English NameApples, fresch, peel removed
Parte Edibile79 g
Porzione150 g
Codice Langual
| A0143 | A0669 | A0707 | A0732 | A0833 | B1245 | C0229 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g82.5 123.8ADrying 
Energia (kcal)kcal57 87CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ240 364CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)0.3 0.5AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.1 0.2ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g13.7 20.6CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)gtr trAEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g13.7 20.6AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g3.0AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra solubile (g)g0.55 0.83AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra insolubile (g)g1.44 2.16AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg23AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg125188AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg711AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg1218AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.30.5AAtomic emission spectroscopy 
Rame (mg)mg0.030.05SImputation
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.020.03AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.020.03AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.30.45AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg69AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg812AHigh-performance liquid chromatography 
ALTRI COMPOSTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acido fitico (g)g0.060.09AColorimetric method