Fichi, freschi

CategoriaFrutta
Codice Alimento007050
Nome ScientificoFicus carica
English NameFigs, fresh
Parte Edibile75 g
Porzione150 g
Codice Langual
| A0143 | A0672 | A0707 | A0732 | A0833 | B1302 | C0230 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g81.9 122.9ADrying 
Energia (kcal)kcal63 94CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ262 394CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)0.9 1.4AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.2 0.3ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g14.2 21.3CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g14.2 21.3AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g3.0AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra solubile (g)g0.63 0.95AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra insolubile (g)g1.38 2.07AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg23AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg270405AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg4365AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg2538AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.50.8AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.030.05AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.040.06AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.40.60AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg711AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg1523AHigh-performance liquid chromatography