Pomodori, San Marzano, freschi

CategoriaVerdure e ortaggi
Codice Alimento006620
Nome ScientificoSolanum lycopersicum L.
English NameTomatoes, type "San Marzano", fresh
Parte Edibile100 g
Porzione200 g
Codice Langual
| A0152 | A0677 | A0705 | A0731 | A0826 | B1107 | C0140 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
Vedi tutti i campi
MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g94.1 188.2ADrying 
Energia (kcal)kcal21 43CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ90 179CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)1.1 2.2AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.2 0.4ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g3.0 6.0CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0SImputation
Zuccheri solubili (g)g6.0AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g2.0 4.0SImputation
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg36AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg259518AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg48AAtomic emission spectroscopy 
Magnesio (mg)mg1020AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.30.6AAtomic emission spectroscopy 
Rame (mg)mg0.010.02AAtomic emission spectroscopy 
Zinco (mg)mg0.10.20AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Vitamina C (mg)mg2448AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg6101220AHigh-performance liquid chromatography 
Carotene alfa (μg)μg66.2132.4AHigh-performance liquid chromatography  
Carotene beta (μg)μg223446.0AHigh-performance liquid chromatography  
Criptoxantina (μg)μg70140.0AHigh-performance liquid chromatography  
ALTRI COMPOSTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acido fitico (g)g0.010.02AColorimetric method