Patate novelle, crude

CategoriaVerdure e ortaggi
Codice Alimento006580
Nome ScientificoSolanum tuberosum
English NamePotatoes, new or earlies, raw
Parte Edibile96 g
Porzione200 g
Codice Langual
| A0152 | A0681 | A0706 | A0731 | A0829 | B1218 | C0238 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0001 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
Vedi tutti i campi
MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g81.9 163.8ADrying 
Energia (kcal)kcal72 145CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ303 606CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)2.0 4.0AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.3 0.6ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g15.7 31.4CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g14.1 28.2AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g0.2 0.4AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g1.4 2.8AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg1020AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg318636AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg1020AAtomic emission spectroscopy 
Magnesio (mg)mg3876B 
Fosforo (mg)mg54108AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.61.2AAtomic emission spectroscopy 
Rame (mg)mg0.220.44B 
Zinco (mg)mg1.523.04B 
Selenio (μg)μg12.0AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.120.24AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.030.06AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg2.44.80AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg2856AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μgtrtrAHigh-performance liquid chromatography