Patate, fritte

CategoriaVerdure e ortaggi
Codice Alimento006517
Nome ScientificoSolanum tuberosum
English NamePotatoes, skinned, fried
Parte Edibile100 g
Porzione200 g
Codice Langual
| A0152 | A0681 | A0706 | A0731 | A0829 | B1218 | C0240 | E0124 | F0014 | G0029 | H0003 | J0003 | K0001 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g55.5 44.4ADrying 
Energia (kcal)kcal192 154CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ805 645CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)3.9 3.1AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g6.7 5.4ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g29.9 23.9CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g26.6 21.3AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g0.6 0.5AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g2.2 1.8AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg1210AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg660528AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg119AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg6250AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.80.6AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.240.19AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.020.02AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.70.56AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg97AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μgtrtrAHigh-performance liquid chromatography