Lattuga, da taglio, fresca

CategoriaVerdure e ortaggi
Codice Alimento005430
Nome ScientificoLactuca sativa L.
English NameBoston Lettuce, fresh
Parte Edibile83 g
Porzione80 g
Codice Langual
| A0152 | A0678 | A0705 | A0731 | A0826 | B2087 | C0151 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 80 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g95.6 76.5ADrying 
Energia (kcal)kcal17 14CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ69 57CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)1.1 0.9AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.1 0.1ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g2.2 1.8CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0SImputation
Zuccheri solubili (g)g2.2 1.8AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g1.5 1.2AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 80 g Origine Dato Metodiche Referenze
Calcio (mg)mg4637AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg2218AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.90.7AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 80 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.040.03AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.090.07AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.40.32AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg5947AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg194155AHigh-performance liquid chromatography