Lattuga, a cappuccio, fresca

CategoriaVerdure e ortaggi
Codice Alimento005420
Nome ScientificoLactuca sativa L.
English NameIceberg Lettuce, fresh
Parte Edibile92 g
Porzione80 g
Codice Langual
| A0152 | A0678 | A0705 | A0731 | A0826 | B2084 | C0151 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 80 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g92.2 73.8ADrying 
Energia (kcal)kcal22 18CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ91 74CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)1.5 1.2AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.2 0.2ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g2.4CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0SImputation
Zuccheri solubili (g)g2.4AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g1.3 1.0AEnzymatic-gravimetric method  
Fibra solubile (g)g0.18 0.14AEnzymatic-gravimetric method  
Fibra insolubile (g)g1.11 0.89AEnzymatic-gravimetric method  
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 80 g Origine Dato Metodiche Referenze
Calcio (mg)mg5342AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg2520AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg1.21.0AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 80 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.080.06AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.180.14AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.30.24AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg2722AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg237190AHigh-performance liquid chromatography