Indivia, fresca

CategoriaVerdure e ortaggi
Codice Alimento005400
Nome ScientificoCichorium endivia cv. crispa
English NameEndive, fresh
Parte Edibile69 g
Porzione80 g
Codice Langual
| A0152 | A0678 | A0705 | A0731 | A0826 | B1314 | C0200 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 80 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g93.0 74.4ADrying 
Energia (kcal)kcal20 15CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ82 65CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)0.9 0.7AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.3 0.2ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g2.7 2.2CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0SImputation
Zuccheri solubili (g)g2.7 2.2AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g1.6 1.3AEnzymatic-gravimetric method  
Fibra solubile (g)g0.17 0.14AEnzymatic-gravimetric method  
Fibra insolubile (g)g1.4 1.12AEnzymatic-gravimetric method  
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 80 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg108AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg380304AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg9374AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg3125AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg1.71.4AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 80 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.050.04AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.30.24AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.50.40AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg3528AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg213170AHigh-performance liquid chromatography