Cicoria, witloof o indivia belga, cruda

CategoriaVerdure e ortaggi
Codice Alimento005250
Nome ScientificoIndivia belga
English NameChicory, witloof, raw
Parte Edibile100 g
Porzione200 g
Codice Langual
| A0152 | A0682 | A0705 | A0731 | A0826 | B1552 | C0200 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g94.3 188.6ADrying 
Energia (kcal)kcal20 39CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ82 165CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)0.7 1.4AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.3 0.6ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g3.2 6.4CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0SImputation
Zuccheri solubili (g)g3.2 6.4AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g1.1 2.2AEnzymatic-gravimetric method  
Fibra solubile (g)g0.17 0.34AEnzymatic-gravimetric method  
Fibra insolubile (g)g0.97 1.94AEnzymatic-gravimetric method  
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Calcio (mg)mg1836AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg2652AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.30.6AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.040.08AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.030.06AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.30.60AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg36AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg1020AHigh-performance liquid chromatography