Cetrioli, freschi

CategoriaVerdure e ortaggi
Codice Alimento005220
Nome ScientificoCucumis sativus
English NameCucumbers, fresh
Parte Edibile77 g
Porzione200 g
Codice Langual
| A0152 | A0676 | A0705 | A0731 | A0826 | B1404 | C0163 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g96.5 193.0ADrying 
Energia (kcal)kcal16 31CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ65 131CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)0.7 1.4AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.5 1.0ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g1.8 3.6CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0SImputation
Zuccheri solubili (g)g1.8 3.6AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g0.8 1.6AEnzymatic-gravimetric method  
Fibra solubile (g)g0.21 0.42AEnzymatic-gravimetric method  
Fibra insolubile (g)g0.54 1.08AEnzymatic-gravimetric method  
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg1326AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg140280AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg1632AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg1734AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.30.6AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.020.04AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.030.06AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.61.20AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg1122AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μgtrtrAHigh-performance liquid chromatography