Cavoli di Bruxelles, crudi

CategoriaVerdure e ortaggi
Codice Alimento005170
Nome ScientificoBrassica oleracea, cv. gemmifera
English NameBrussels Sprouts, raw
Parte Edibile76 %
Porzione200 g
Codice Langual
| A0152 | A0675 | A0705 | A0731 | A0826 | B1611 | C0151 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g85.7 171.4ADrying 
Energia (kcal)kcal47 94CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ197 394CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)4.2 8.4AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.5 1.0ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g4.2 8.4CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0.8 1.6AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g3.3 6.6AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g5.0 10.0AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg612AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg450900AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg51102AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg50100AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg1.12.2AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.080.16AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.140.28AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.701.40AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg81162AHigh-performance liquid chromatography 
Folati (μg)μg100200AMicrobiological assay 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg220440AHigh-performance liquid chromatography