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| MACRO NUTRIENTI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 200 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Acqua (g) | g | 89.8 | | | 179.6 | A | Drying | |
| Energia (kcal) | kcal | 31 | | | 63 | C | Energy calculated according to Southgate (kcal) | |
| Energia (kJ) | kJ | 132 | | | 263 | C | Energy calculated according to Southgate (kJ) | |
| Proteine (g) | g (N x 6,25) | 3.4 | | | 6.8 | A | Protein calculated from total nitrogen | |
| Lipidi (g) | g | 0.2 | | | 0.4 | A | Solvent extraction | |
| Colesterolo (mg) | mg | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Carboidrati disponibili (g) | g | 2.9 | | | 5.8 | C | Carbohydrate, available calculated from sugar and starch | |
| Amido (g) | g | 0.3 | | | 0.6 | A | Enzyme hydrolysis | |
| Zuccheri solubili (g) | g | 2.6 | | | 5.2 | A | Colorimetric method | |
| Alcool (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Fibra totale (g) | g | 2.6 | | | 5.2 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
| Fibra solubile (g) | g | 0.77 | | | 1.54 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
| Fibra insolubile (g) | g | 1.82 | | | 3.64 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
| MINERALI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 200 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Sodio (mg) | mg | 6 | | | 12 | S | Imputation | |
| Potassio (mg) | mg | 175 | | | 350 | S | Imputation | |
| Calcio (mg) | mg | 42 | | | 84 | S | Imputation | |
| Magnesio (mg) | mg | 17 | | | 34 | S | Imputation | |
| Fosforo (mg) | mg | 62 | | | 124 | S | Imputation | |
| Ferro (mg) | mg | 0.6 | | | 1.2 | S | Imputation | |
| Rame (mg) | mg | 0.12 | | | 0.24 | S | Imputation | |
| Zinco (mg) | mg | 0.53 | | | 1.06 | S | Imputation | |
| VITAMINE |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 200 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Tiamina (mg) | mg | 0.07 | | | 0.14 | S | Imputation | |
| Riboflavina (mg) | mg | 0.07 | | | 0.14 | S | Imputation | |
| Niacina (mg) | mg | 0.78 | | | 1.56 | S | Imputation | |
| Vitamina C (mg) | mg | 38 | | | 76 | A | High-performance liquid chromatography | |
| Vitamina A retinolo equivalente (μg) | μg | 45 | | | 90 | A | High-performance liquid chromatography | |