Cardi, crudi

CategoriaVerdure e ortaggi
Codice Alimento005140
Nome ScientificoCynara cardunculus
English NameCardoon, raw
Parte Edibile70 g
Porzione200 g
Codice Langual
| A0152 | A0682 | A0705 | A0731 | A0826 | B1727 | C0101 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
Vedi tutti i campi
MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g94.3 188.6ADrying 
Energia (kcal)kcal13 25CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ53 106CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)0.6 1.2AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.1 0.2ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g1.7 3.4CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0.2 0.4AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g1.5 3.0AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g1.5 3.0AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg2346AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg293586AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg96192AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg1122AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.20.4AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.020.04AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.040.08AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.20.40AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg48AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μgtrtrAHigh-performance liquid chromatography