Asparagi di serra, crudi

CategoriaVerdure e ortaggi
Codice Alimento005050
Nome ScientificoAsparagus officinalis
English NameAsparagus, greenhouse, raw
Parte Edibile52 g
Porzione200 g
Codice Langual
| A0152 | A0682 | A0705 | A0731 | A0826 | B1415 | C0186 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001 | Z0154 | Z0211
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g92.0 184.0ADrying 
Energia (kcal)kcal28 57CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ119 237CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)3.0 6.0AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.1 0.2ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g3.0 6.0CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0SImputation
Zuccheri solubili (g)g6.0AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g2.1 4.2AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg12SImputation
Potassio (mg)mg260520SImputation
Calcio (mg)mg2448AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg65130AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg12.0AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.270.54AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.250.50AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.91.80AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg2448AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg1326AHigh-performance liquid chromatography