Asparagi di campo, crudi

CategoriaVerdure e ortaggi
Codice Alimento005040
Nome ScientificoAsparagus officinalis
English NameAsparagus, coltivated, raw
Parte Edibile87 g
Porzione200 g
Codice Langual
| A0152 | A0682 | A0705 | A0731 | A0826 | B1415 | C0186 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001 | Z0153
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g91.4 182.8ADrying 
Energia (kcal)kcal33 65CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ136 273CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)3.6 7.2AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.2 0.4ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g3.3 6.6CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0SImputation
Zuccheri solubili (g)g3.3 6.6AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g2.0 4.0AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg12SImputation
Potassio (mg)mg260520SImputation
Calcio (mg)mg2550AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg77154AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg1.22.4AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.210.42AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.290.58AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg12.00AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg1836AHigh-performance liquid chromatography 
Acido folico (μg)μg211422AMicrobiological assay 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg82164AHigh-performance liquid chromatography