Agretti, crudi

CategoriaVerdure e ortaggi
Codice Alimento005010
Nome ScientificoSalsola kali
English NameGarden Cress, fresh, raw
Parte Edibile97 g
Porzione200 g
Codice Langual
| A0152 | A0678 | A0705 | A0731 | A0826 | B2270 | C0200 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g92.3 184.6ADrying 
Energia (kcal)kcal22 44CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ91 183CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)1.8 3.6AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.2 0.4ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g2.2 4.4CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0SImputation
Zuccheri solubili (g)g2.2 4.4AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g2.3 4.6AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra solubile (g)g0.38 0.76AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra insolubile (g)g1.85 3.70AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Calcio (mg)mg131262AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg3468AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg1.22.4AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.030.06AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.190.38AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.81.60AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg2448AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg392784AHigh-performance liquid chromatography