Piselli, surgelati

CategoriaLegumi
Codice Alimento004730
Nome ScientificoPisum sativum
English NameGreen Peas, frozen
Parte Edibile100 g
Porzione150 g
Codice Langual
| A0152 | A0679 | A0705 | A0731 | A0826 | B1338 | C0133 | E0150 | F0018 | G0003 | H0003 | J0136 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g80.7 121.1ADrying 
Energia (kcal)kcal61 93CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ256 388CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)5.4 8.1AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.3 0.5ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g6.5 9.8CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g2.3 3.5SImputation
Zuccheri solubili (g)g6.0SImputation
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g6.3 9.5SImputation
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg129194AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg150225AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg2030AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg90135AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg23.0AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.360.54AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.10.15AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg23.00AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg3045AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg68102AHigh-performance liquid chromatography