Fave, fresche, cotte, in padella

CategoriaLegumi
Codice Alimento004406
Nome ScientificoVicia faba
English NameBroad beans, pan-fried without fat and salt
InformazioniCottura in padella senza aggiunta di grassi e di sale
Parte Edibile100 %
Porzione150 g
Codice Langual
| A0152 | A0679 | A0704 | A0730 | A0831 | B1367 | C0133 | E0150 | F0014 | G0028 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | P0069 | P0078 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g81.0 121.5ADrying 
Energia (kcal)kcal61 92CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ253 384CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)6.1 9.2AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.5 0.8ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g5.3 8.0CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g2.5 3.8AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g2.6 3.9AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g5.9 8.9AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra solubile (g)g1.08 1.62AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra insolubile (g)g4.86 7.29AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg2030AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg236354AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg2639AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg110165AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg23.0AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Vitamina C (mg)mg00AHigh-performance liquid chromatography 
Folati (μg)μg90135AMicrobiological assay