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| MACRO NUTRIENTI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 50 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Acqua (g) | g | 10.3 | | | 5.2 | A | Drying | |
| Energia (kcal) | kcal | 318 | | | 160 | C | Energy calculated according to Southgate (kcal) | |
| Energia (kJ) | kJ | 1332 | | | 667 | C | Energy calculated according to Southgate (kJ) | |
| Proteine (g) | g (N x 6,25) | 22.4 | | | 11.2 | A | Protein calculated from total nitrogen | |
| Lipidi (g) | g | 1.4 | | | 0.7 | A | Solvent extraction | |
| Colesterolo (mg) | mg | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Carboidrati disponibili (g) | g | 50.9 | | | 25.5 | C | Carbohydrate, available calculated from sugar and starch | |
| Amido (g) | g | 42.6 | | | 21.3 | A | Enzyme hydrolysis | |
| Zuccheri solubili (g) | g | 4 | | | 2.0 | A | Colorimetric method | |
| Alcool (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Fibra totale (g) | g | 12.7 | | | 6.4 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
| Fibra solubile (g) | g | 1.00 | | | 0.50 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
| Fibra insolubile (g) | g | 11.7 | | | 5.85 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
| MINERALI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 50 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Sodio (mg) | mg | 14 | | | 7 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Potassio (mg) | mg | 125 | | | 63 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Calcio (mg) | mg | 37 | | | 19 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Fosforo (mg) | mg | 430 | | | 215 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Ferro (mg) | mg | 8.8 | | | 4.4 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| ALTRI COMPOSTI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 50 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Acido fitico (g) | g | 0.44 | | | 0.22 | A | Colorimetric method | |