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| MACRO NUTRIENTI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 120 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Acqua (g) | g | 70.0 | | | 84.0 | A | Drying | |
| Energia (kcal) | kcal | 117 | | | 140 | C | Energy calculated according to Southgate (kcal) | |
| Energia (kJ) | kJ | 491 | | | 588 | C | Energy calculated according to Southgate (kJ) | |
| Proteine (g) | g (N x 6,25) | 7.9 | | | 9.5 | A | Protein calculated from total nitrogen | |
| Lipidi (g) | g | 0.7 | | | 0.8 | A | Solvent extraction | |
| Colesterolo (mg) | mg | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Carboidrati disponibili (g) | g | 17.0 | | | 20.4 | C | Carbohydrate, available calculated from sugar and starch | |
| Amido (g) | g | 14.4 | | | 17.3 | A | Enzyme hydrolysis | |
| Zuccheri solubili (g) | g | 1.2 | | | 1.4 | A | Colorimetric method | |
| Alcool (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Fibra totale (g) | g | 7.8 | | | 9.4 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
| Fibra solubile (g) | g | 1.05 | | | 1.26 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
| Fibra insolubile (g) | g | 6.78 | | | 8.14 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
| MINERALI |
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| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 120 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Ferro (mg) | mg | 2 | | | 2.4 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Zinco (mg) | mg | 0.2 | | | 0.24 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Selenio (μg) | μg | 1.4 | | | 1.7 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| VITAMINE |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 120 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Vitamina C (mg) | mg | 0 | | | 0 | S | Imputation | |