Fagioli, cotti, bolliti

CategoriaLegumi
Codice Alimento004105
Nome ScientificoPhaseolus vulgaris
English NameBeans, dried, boiled in distilled water, no salt, drained
InformazioniCottura bolliti in acqua distillata senza aggiunta di sale e scolati
Parte Edibile100 g
Porzione120 g
Codice Langual
| A0152 | A0680 | A0704 | A0730 | A0831 | B1567 | C0133 | E0150 | F0014 | G0015 | H0259 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | P0078 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 120 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g70.0 84.0ADrying 
Energia (kcal)kcal117 140CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ491 588CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)7.9 9.5AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.7 0.8ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g17.0 20.4CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g14.4 17.3AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g1.2 1.4AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g7.8 9.4AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra solubile (g)g1.05 1.26AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra insolubile (g)g6.78 8.14AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 120 g Origine Dato Metodiche Referenze
Ferro (mg)mg22.4AAtomic emission spectroscopy 
Zinco (mg)mg0.20.24AAtomic emission spectroscopy 
Selenio (μg)μg1.41.7AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 120 g Origine Dato Metodiche Referenze
Vitamina C (mg)mg00SImputation