Riso Venere, cotto, bollito

CategoriaCereali e derivati
Codice Alimento000145
English NameVenere rice, boiled in water, no salt, drained
InformazioniCottura in acqua senza aggiunta di sale, scolato
Numero Campioni3
Parte Edibile100 %
Porzione170 g
Codice Langual
| A0125 | A0683 | A0696 | A0729 | A0814 | B1322 | C0133 | E0150 | F0014 | G0015 | H0138 | H0259 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | P0078 | R0001
Vedi tutti i campi
MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 170 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g59.3 100.8ADrying 
Energia (kcal)kcal160 272CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ669 1137CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)3.5 6.0AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.3 0.5ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0ZLImputation
Carboidrati disponibili (g)g36.9 62.7CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g32.1 54.6AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g1.6 2.7AHigh-performance liquid chromatography 
Alcool (g)g0ZLImputation
Fibra totale (g)g2.4 4.1AEnzymatic-gravimetric method 
SINGOLI ZUCCHERI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 170 g Origine Dato Metodiche Referenze
Saccarosio (g)g1.332.26AHigh-performance liquid chromatography 
Glucosio (g)g0.150.26AHigh-performance liquid chromatography 
Fruttosio (g)g0.040.07AHigh-performance liquid chromatography 
Maltosio (g)g0.100.17AHigh-performance liquid chromatography 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 170 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg23AInductively Coupled Plasma Atomic Emission Spectrometry
Potassio (mg)mg120204AInductively Coupled Plasma Atomic Emission Spectrometry
Calcio (mg)mg1322AInductively Coupled Plasma Atomic Emission Spectrometry
Magnesio (mg)mg5085AInductively Coupled Plasma Atomic Emission Spectrometry
Fosforo (mg)mg153260AInductively Coupled Plasma Atomic Emission Spectrometry
Ferro (mg)mg0.40.7AInductively Coupled Plasma Atomic Emission Spectrometry
Rame (mg)mg0.100.17AInductively Coupled Plasma Atomic Emission Spectrometry
Zinco (mg)mg0.791.34AInductively Coupled Plasma Atomic Emission Spectrometry
Manganese (mg)mg1.302.21AInductively Coupled Plasma Atomic Emission Spectrometry
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 170 g Origine Dato Metodiche Referenze
Vitamina C (mg)mg00ZLImputation
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg00SImputation
Vitamina E (mg)mg00SImputation