Riso, parboiled, cotto, bollito

CategoriaCereali e derivati
Codice Alimento000125
Nome ScientificoOryza sativa
English NameParboiled Rice, boiled in distilled water, no salt, drained
InformazioniCottura in acqua distillata senza aggiunta di sale
Parte Edibile100 g
Porzione236 g
Codice Langual
| A0125 | A0696 | A0729 | A0759 | A0814 | B1322 | C0208 | E0150 | F0014 | G0015 | H0138 | H0220 | H0259 | J0116 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | P0078 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 236 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g73.4 173.2ADrying 
Energia (kcal)kcal97 229CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ407 960CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)2.1 5.0AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.1 0.2ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g23.3 55.0CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g21 49.6AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g0.2 0.5AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g0.3 0.7AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 236 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg49AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg43101AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg1945AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg57135AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 236 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.070.17AFluorimetric method 
Vitamina C (mg)mg00SImputation
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg00SImputation
Vitamina E (mg)mgtrtrAHigh-performance liquid chromatography