Riso, parboiled

CategoriaCereali e derivati
Codice Alimento000120
Nome ScientificoOryza sativa
English NameParboiled Rice, raw
Parte Edibile100 g
Porzione80 g
Codice Langual
| A0125 | A0696 | A0729 | A0759 | A0814 | B1322 | C0208 | E0150 | F0018 | G0003 | H0138 | H0220 | J0116 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 80 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g10.3 8.2ADrying 
Energia (kcal)kcal338 270CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ1415 1129CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)7.4 5.9AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.3 0.2ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g81.3 65.0CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g73.6 58.9AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g0.3 0.2AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g0.5 0.4AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 80 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg97AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg150120AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg6048AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg200160AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg2.92.3AAtomic emission spectroscopy 
Rame (mg)mg0.340.27AAtomic emission spectroscopy 
Zinco (mg)mg21.60AAtomic emission spectroscopy 
Selenio (μg)μg1411.2AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 80 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.340.27AFluorimetric method 
Vitamina C (mg)mg00SImputation
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg00SImputation
Vitamina E (mg)mgtrtrAHigh-performance liquid chromatography